ladyfest göteborg

för en jämställd kulturscen
sedan 2005

Om oss

Ladyfest Göteborg är en partipolitiskt- och religiöst obunden feministisk ideell förening med säte i Göteborg. Föreningen startade 2005 och består av en styrelse och en arrangörsgrupp.

Ladyfest är ett världsomspännande koncept med ett åttiotal olika Ladyfest-grupper i över 30 länder. Varje grupp bestämmer själva hur de vill lägga upp sitt arbete och vad de vill göra för typ av arrangemang, men alla har samma mål – att ge kvinnor inom kulturlivet lika stort utrymme som män.

Historik

Konceptet Ladyfest uppkom i Olympia, WA i USA år 2000. En grupp kvinnor arrangerade en stor festival med ett brett program av musik, seminarier, modevisning, konstutställningar och workshops. Festivalen blev en stor succé, men istället för att själva göra en till festival i Olympia nästkommande år uppmanade arrangörerna andra att starta sin egen Ladyfest.

2005 började alltså Ladyfest Göteborg att arrangera events i stan. 2020 firar vi 15 år och därför har vi satt ihop ett zine med alla events vi arrat genom åren! Det är en tidsmaskin av feministisk pepp, flyers och posters skapade av grymma kreatörer.

Läs här:
Ladyfest Göteborg 15 år - jubileumszine

Kolla gärna in vår gamla blogg för att se vimmelbilder och våra bästa länkar. Missa inte!
Ladyfests gamla blogg

8-marsfest på Hoki Moki 2019

Samarbeten

Vi samarbetar gärna med andra grupper och organisationer. Det är smart att skapa event och arrangemang ihop för att främja mer jämställdhet inom kulturscenen.

Samarbeten leder till nätverkande och inspiration och kan bli grogrund för nya arrangemang. Det vill säga ännu fler platser för kulturutövande och möten.

Förutom att arrangera klubbar och fester och boka akter till dessa har vi samarbetat med olika grupper och föreningar, stora som små, där vi arrangerat eller deltagit i en bred typ av kulturarrangemang. Dessa har innefattat allt från panelsamtal, utställningar, performances, kreativa workshops, filmvisningar och festivaler, m.m. m.m.

Vi har hittills haft olika samarbeten och arrangemang tillsammans med bland annat:

Amnestys Kvinnorättsgrupp
Agenda: Jämlikhet
West Pride
Göteborgs Feministiska Nätverk
Yoko DJs
Kvinna till Kvinna
Världskulturmuséet
…med flera.

Har du förslag på ett samarbete? Mejla oss!
info@ladyfest.se

Bli medlem

Vill du bidra till en mer jämställd kulturscen, lära dig massa nytt och ha väldigt roligt under tiden? Gå med i Ladyfest Göteborg!

Man kan vara aktiv eller stödmedlem.
Endast kvinnor, trans- och queerpersoner kan vara aktiva medlemmar.

Som aktiv medlem i Ladyfest Göteborg får du chansen att testa på att vara del av stora och små projekt. Aktiva medlemmar väljer själva sin grad av engagemang utefter tid, ork och lust. Inga förkunskaper krävs. Du kan vara med på alla arrangemang eller bara något enstaka. Du får chansen att lära dig projektledning, marknadsföring och massa annat som ingår i att vara arrangör i en kulturförening!

vad får du?

Vår eviga tacksamhet för att du stödjer vårt arbete för ett jämställt kulturliv!
Alla inkomster till föreningen, inklusive medlemsavgifterna, går direkt in i verksamheten och gör att vi kan fortsätta att arrangera grymma grejer.

hur gör du?

Sätt in 75 kronor på vårt plusgirokonto: 41 32 54-4. Ange ditt namn i meddelandefältet när du sätter in pengarna. Eller swisha till 123 240 3442, skriv ditt namn plus medlemskap som meddelande.
Medlemskapet gäller det kalenderåret.
Skicka sedan ett mail till medlem.gbg@ladyfest.se med ditt namn, adress, personnummer och mailadress.
Välkommen till Ladyfest Göteborg!

Vill du veta mer om vad det innebär att vara medlem?
Mejla info@ladyfest.se

Press

För intervjuförfrågan, kontakta: info@ladyfest.se

Pressmapp
I vår pressmapp hittar du våra pressmeddelanden, pressbild, och logotyp.

Kontakt

Har du allmäna frågor, vill du engagera dig, vill du tipsa om något grymt band eller konstnär vi kan boka, eller bara säga hej?

Want to play at Ladyfest? Get in touch here:

info@ladyfest.se
facebook.com/ladyfestgbg
Instagram: @ladyfestgbg

Vi är Ladyfest Göteborg!