Behöver du en ledsagare i Haninge?

En ledsagare i Haninge kan vara bra för dig som har behov av viss hjälp. Om du har rätt till ledsagning i Haninge så kan du välja att få det via Assistansporten. Hos dem finns det även andra tjänster som:

  • Personlig assistans
  • Avlösning i hemmet
  • Hemtjänst

När det gäller deras ledsagning och följeslagarservice så erbjuds detta till personer i alla åldrar som har någon form av funktionsnedsättning. Ledsagningen sker efter dina behov. Det på dagtid så väl som kvällstid. Vardagar som helg. All ledsagning är flexibel och anpassas efter vad det är du vill göra eller vad det är du behöver ha hjälp med.

I Haninge kan få hjälp med ledsagning

Oavsett varför du behöver ha en ledsagare i Haninge, så kan Assistansporten hjälpa dig. Du kan då få en ledsagare som hjälper dig med saker som att boka resor eller biljetter, delta i sociala aktiviteter, utföra hobbies och mycket mer. De ledsagare som arbetar via Assistansporten är alla utbildade för att klara av olika situationer som kan uppstå.

Vem har rätt till ledsagning?

Personer som har funktionshinder, synskada eller hörselskada eller en psykisk sjukdom som har behov av hjälp att komma utanför sitt eget hem kan ha rätt till ledsagning. Det kan vara via LSS eller via SoL. Du kan då höra med din kommun som är de som har ansvaret för detta. När du fått rätt till det så kan du själv bestämma vem som ska utföra din ledsagning.

Om du behöver ytterligare assistans

Om du behöver mer assistans än bara ledsagning så har Assistansporten som sagt flera olika tjänster som de kan erbjuda.