Ladyfest frågar... Tiny Boyz

När bildade ni bandet? Hur gick det till?

Bandet Tiny boyz grundades ursprungligen av Emma och Sara för snart tre år sedan. De gick på samma gymnasium och tillsammans med ett vilt festande, öl och dans kom idén till Tiny fram. De skrålade ihop texten till "Big night out" i en kö till en nattklubb. Sara gillade att trumma och Emma tyckte det vore coolt att spela bas. Under en period lirade de tillsammans utan gitarrist eller sångerska. När vi sedan möttes över en öl frågades Camilla om hon inte ville vara med och jamma lite någon dag. Hon tyckte att det verkade cool och tog med sig den bästa gitarristen hon kännde. Efter det var Tiny Boyz högst existerande. Vi har spelat tillsammans i ett och ett halvt år, tills nyligen då trummisen och gitarristen valde att hoppa av. Men Tiny is still going strong.

Brukar ni kallas tjejband? Vill ni isåfall bli kallade det?

Att Tiny är/ har varit ett tjejband är inget medvetet val. Det handlar om att man vill spela med shyssta människor och musiker. Det är först och främst så vi vill se det. Men självklart får vi frågan ofta om hur det är att spela i ett tjejband etc och faktum är att det är skitkul. Däremot kan bli tröttsamt att höra frågan då jag spelar i ett band som musiker och inte som tjej, detsamma gäller de andra i bandet. Men saken är den att det finns förre kvinnliga musiker än manliga och i framtiden hoppas jag att den frågan inte behöver ställas.
Hur det är att vara kvinna i en mansdominerad värld. Nu har vi ju två manligamusiker som är med i bandet och Tiny boyz är fortfarande Tiny boyz, är det fortfarande ett tjejband?!

Vilken är er bästa spelning?

Bästa spelningen vi gjort är helt klart den förra på klubb combustion på kägelbanan i februari i år. Ljudteknikern var grym och vi hade nya låtar med oss som vi spelade för färsta gången och publiken var vekligen med och dansade och hade kul. Den kvällen njöt vi av att stå på scen.

Vad är funky-porn-pop?

Det är en blandning av dansant pop rock med funkiga basgångar och sexiga texter. Texterna handlar mycket om utekvällar och sex men även om relationer och de maktkamper som gärna utspelas i ett förhållande. Men det handlar om attityd, att använda ironi och humor. Vi inleder gärna våra spelningar med Pulp covern "We are the boys".

Hur ofta repar ni?

Vi repar helst två gånger i veckan ute i vår fina repa i vårby. Kontinuitet är alltid bra och vi gillar att spela, men det är lika skönt att bara få hänga lite med grabbarna!

Tack! Ses på fredag!

TinyBoyz DJ Combustion
Combustion