FEBRUARI

LADYFEST MALMÖ RÄKNAR är precis vad namnet säger: vi räknar könsfördelningen på musikscenen för att svart på vitt presentera hur det ser ut i Malmö.

De platser vi har undersökt är följande:
Babel
Debaser
Inkonst
KB
Moriska Paviljongen
Palladium

Ladyfest Malmö har nu räknat i fyra månader och äntligen har en av scenerna helt jämställda siffror baserat på manliga och kvinnliga akter. Palladium hade under februari månad totalt 14 akter på sin scen, varav sex var kvinnlig, sex var manliga och två var 50/50. Vi i Ladyfest Malmö har funderat på vad det här beror på och dels hoppas vi att bokarna har tagit till sig av vår statistik och tänkt till lite extra. Men självklart kan det även ha att göra med vilka genrer som spelar på de olika scenerna. På Palladiums scen kan vi se en mer ”klassisk” genre i form av kör- och orkesterensembles. Är det lättare att boka jämställt på en sådan scen än på till exempel en pop- och rockscen? Om så, varför?

Vi tycker att det här är positiva siffror och vi hoppas verkligen att de andra scenerna känner pressen, och dessutom att Palladium fortsätter boka jämställt kommande månader.

Vi vill inte att diskussionen ska tappas bort och vi vet att det tar tid att förändra, och vi tror på att det finns en stor vilja hos många arrangörer i Malmö att boka jämställt. Så därför fortsätter vi räkna åtminstone två månader till.

Statistik

BABEL
Totalt antal akter: 31
Kvinnliga: 2 – 6,5%
50/50: 2 – 6,5%
Manliga: 27 – 87%

Antal kvinnor på scenen: 12 st (Emerald Park, Rebecca & Fiona, Vånna Inget, DunDun, Rovi, The True, Anna Hertzman, Pingel).
Antal män på scenen: 70 st.

Kvinnliga akter: Rebecca & Fiona, Anna Hertzman.
50/50 akter: Pingel, Dun Dun.

DEBASER
Totalt antal akter: 24
Kvinnliga: 4 – 16,7%
50/50: 2 – 8,3%
Manliga: 18 – 75%

Antal kvinnor på scenen: 14 st (Thus: Owls, S.C.U.M [inställt], Firefox AK, Little Majorette, The Little Girl & the Wolf, Lamb, Tiger Bell, Tune-Yards, Thulebasen).
Antal män på scenen: 59 st.

Kvinnliga akter: Firefox AK, Tiger Bell.
50/50 akter: The little girl and the wolf, Lamb, Thus: Owls, Tune-Yards.
Förtydligande: The Ramona Flowers som spelade 16 februari är ej inkluderade i individräkningen då totalt antal medlemmar inte gick att hitta.
Efter samtal med Debaser har vi ändrat Thus: Owls och Tune Yards till kvinnliga akter, vi hade tidigare räknat dem som 50/50-akter.

INKONST
Totalt antal akter: 15
Kvinnliga: 4 – 26,7%
50/50: 2 – 13,3%
Manliga: 9 – 60%

Antal kvinnor på scenen: 13 (Cecilia Persson + Linnea Olsson, Saigon, To All My Friends, It’s A Musical, Telescopes, Sun Has Found Me, High Places, Cure-a-phobia).
Antal män på scenen: 27

Kvinnliga akter: Cecilia Persson + Linnea Olsson, To all my friends, Sun Has Found Me, Cure-a-phobia.
50/50-akter: It’s a Musical, High Places.

KB Kulturbolaget som bokare bokar även på andra platser i Malmö, siffrorna nedan är enbart statistik för KB som plats och scen.
Totalt antal akter: 8
Kvinnliga: 0 – 0%
50/50: 0 – 0%
Manliga: 8 – 100%

Antal kvinnor på scenen: 2 (Vit Päls)
Antal män på scenen: 22

MORISKA PAVILJONGEN
Totalt antal akter: 20
Kvinnliga: 2 – 10%
50/50: 1 – 5%
Manliga: 17 – 85%

Antal kvinnor på scenen: 7 (Christina Branco, Pingel, People Of K, Spinning Jennies, Claudia Dancs, Nana Pi Aabo Larsen).
Antal män på scenen: 46

Kvinnliga akter: Christina Branco, jazzvärdar (Claudia Dancs, Nana Pi Aabo Larsen).
50/50 akter: Pingel.

PALLADIUM
Totalt antal akter: 14
Kvinnliga: 6 – 42,9%
50/50: 2 – 14,2%
Manliga: 6 – 42,9%

Antal kvinnor på scenen: 24 st (Anna Ternheim, Ida Sand, Hargie O’Dette Duo, Baroque Encounter, Sandström tillsammans med Magnhilds Magnifika barockorkester, Ensemble Mare Balticum med Martin Bagge och Mikael Paulsson, Ensemble Flatterie, Paradiso Musicale, Ensemble Villancico, Ensemble 1700, Duo Tania Naranjo & Minna Weurlander, Trio con Brio).
Antal män på scenen: 35 st

Kvinnliga akter: Baroque Encounter, Sandström tillsammans med Magnhilds Magnifika barockorkester, Ida Sand, Anna Ternheim, Duo Tania Naranjo & Minna Weurlander med Jonas Dominique, Trio con Brio.
50/50 akter: Hargie O’Dette Duo, Ensemble Flatterie.

MALMÖ TOTALT
112 akter under februari på alla platser.
Kvinnliga: 18 – 16,1%
50/50: 9 – 8%
Manliga: 85 – 75,9%
Antal kvinnor på scen: 72 st.
Antal män på scen: 259 st.
I individräkningen inkluderas inte följande: The Ramona Flowers som spelade på Debaser 16 februari.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om ni upptäcker fel, snälla meddela oss så vi kan uppdatera statistiken så snabbt som möjligt, vi vill att den ska vara korrekt. Vi är tacksamma för all feedback, den lär oss att bli mer tydliga och transparenta i vårt arbete. Tack på förhand!

KONTAKT
Presskontakt, Tereza 0733 288 883
press.malmo(a)ladyfest.se
ladyfest.malmo(a)ladyfest.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>