LADYFEST 2012 – FESTIVAL 8-9 JUNI

BILDER!

FINNS: HÄR & HÄR! OCH: Del 1, Del 2, Del 3, Del 4, Del 5

____________________________________________________

Den 8-9 juni bjuder vi i Ladyfest Malmö in till en fantastisk festival på Moriska Paviljongen i Folkets Park i Malmö.

TID:
22-03 fredagen den 8 juni (Bistorn, Moriska Paviljongen)
14-03 lördagen den 9 juni (Moriska Paviljongen, hela huset)

ÅLDER:
18 år efter 22.00
Innan dess fri ålder i målsman/kvinns sällskap!

PRIS:
120 SEK kostar det för båda dagarna (du får ett festivalarmband)
(60 kr på lördagen med CCR’s boutarmband efter kl. 22.oo)
20 kr per barn, vuxen och mittemellan för att endast gå på barnteatern.
Förköp finns på kulturcentralen!

LIVE:

VULKANO
(lördag 9 juni, 23.30 – stora salen)

 

Poppunkbandet Vulkano kommer ur den pausade gruppen Those Dancing Days med medlemmarna Rebecka Rolfart, Lisa Pyk Wirström och Cissi Efraimsson. Bandet spelar kompromisslös poppunk. Första albumet släpps i oktober 2012, men på Ladyfest 2012 kan du se & höra dem redan nu!
spotify: Vulkano

 

 

ALICE B

(lördag 9 juni, 18.45 – spegelsalen)

Göteborgaren Alice B, eller Alice Botéus, har hyllats från alla håll och kanter sedan hon släppte sin skiva. I de enkla popmelodierna sjunger hon på svenska om Göteborgs spårvagnar och Andra Långgatan. Debuten Vi har ingenstans att ta vägen har tagit sig in i våra hjärtan och vi är jätteglada att ha henne på vår festival!
spotify: Alice B

KRISTIN AMPARO
(lördag 9 juni, 17.30 – stora salen)

 

 

 

 

 

 

 

Kristin Amparo är den 28-åriga röstkonstnären och kompositören som levt med musiken på heltid sedan början av 2006, och har jobbat medpersoner som Oskar Linnros (Sv), Daniel Adams-Ray (Sv), Nina Persson (SV), Charlotte Perelli (Sv), Promoe (Sv), Omar Sosa(US), NelsonFaria (BRA), Elisabeth Kontomano (FRA) och komponerat musik inom reklambranschen, till moderna dans föreställningar, barnmusik förestälningar, samt sin hjärtas musik till sina egna projekt.
spotify: Kristin Amparo

LOVISA NEGGA
(lördag 9 juni, 22.00 – spegelsalen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lovisa Negga är en fransk-samisk artist från Linköping som gör briljanta, raka elektropoplåtar på svenska. Elektropop Debutskivan Kär släpptes den 2 september, 2011, på Neggas skivbolag BITE Records. På skivan medverkar bland andra Naima Train, Andreas Söderlund från Niccokick, Familjen, Peter Engström från 047 och Åke Olofsson från Den Svenska Björnstammen.
Får inte missas!
spotify: Lovisa Negga

LISSI DANCEFLOOR DISASTER
(lördag 9 juni, 00.30 – bistron)

 

 

 

 

 

 

 

Svenska elektropopduon Lissi Dancefloor Disaster utgörs av Johan och Josefin. De beskriver sin musik som ”tvära kast mellan allvarliga politiska analyser och ironi”. I höst släpper Lissi Dancefloor Disaster sin första riktiga skiva och singeln ”Singing my heart out” har redan börjat snurra på radio.
spotify: Lissi Dancefloor Disaster

KLAS-INGELAZ
(lördag 9 juni, 20.30 – stora salen)

 

 

 

 

 

 

 


Klas-Ingelaz
är dansbandet som bjuder in och bjuder upp. Som ifrågasätter normerna på dansgolvet. Som glittrar i guld och får dig att vilja dansa till fötterna går av. Varje spelning börjar med en snabb lektion av danspedagogen Carl-Erik Karlsson som lär ut hur en kan byta förare eller följare under en låt och hur en tar sig fram i en foxtrot med två eller tre danspartners på samma gång.
spotify: Klas-Ingelaz

LIBRA
(fredag 8 juni, 23.00 – bistron)

Magdalena Krantz står bakom bandet Libra som skapar en blandning av elektro och trip hop med sin dator. Hittills har Libra släppt två album som spridit sig över hela världen med hjälp av internet. Libra har även gjort samarbeten med bland annat Sophie Rimheden.
spotify: Libra

LADYFESTKÖREN
(lördag 9 juni, 17.00 – spegelsalen)

Vår alldeles egna kära kör har växt och växt, och har nu mer än 30 medlemmar! Var beredd på att få höra alla dina favvo-låtar fast i en ny härlig variant!

GROW DIGGA
(lördag 9 juni, 17.30 – stora salen)

 

 

 

 

 

 

 

 

DJ’S:


KAJSA HAIDL & KAJSA LINDSTRÖM
(lördag 9 juni, 23.00 – spegelsalen)

Kajsa från Nöjesguiden tar med sig sin vapendragare och kompanjon Kajsa och fixar den peppigaste musiken till rollerdiskot.

MELINDA & MAJA DJUNGELTRUMMAN
(lördag 9 juni, 01.00 – spegelsalen)

Melinda och Maja är tjejerna som tar Berlin till Malmö på en minut. Med tung electro har de levererat på dansgolven i över två år. Rus, svett och kärlek är nyckelorden som man kan beskriva alla deras spelningar med. Och är du inte redan bekant med Göteborgs electrodrottningar så är det bara att ta tillfället i akt just idag, är rädd för att det kommer bli en långvarig kärlek.

JULIA LINDHOLM & EMMA HELLGREN (Klubb Teen trash Pop bash – STHLM)
(lördag 9 juni, 00.30 – stora salen)

Tänk dig My Little Pony, ballonghav, sockervaddskrig och godisregn. Julia och Emma har vanligtvis klubben Teen Trash Pop Bash på Spy Bar i Stockholm och fixar festerna med popmusik, överraskningar och galnaste dansgolvet!

DJ Stenen och svärdet
(fredagen 8 juni, 22.00 – bistron)

Svärdet och Stenen är stjärnsystrarna som utlovar en mix av extremt dansvänlig hiphop, r’n'b, dancehall, reggaeton och grime; gärna med så snuskiga tjejer som möjligt som textförfattare.

DJ Leche con chocolate från Los mas gallos
(fredagen 8 juni, 22.00 – bistron)

Varma vindar från Latinamerika och Afrika kommer svepa över Moriskans bistro denna natt! Med cumbia, moombahton, kuduro, champeta och baile funk kommer temperaturen stiga till tropisk hetta…!

Dj Klas-ingelaz
(lördag 9 juni, 01.30 – bistron)

 

DJ HYGIENHYSTERIN
(lördag 9 juni, 21.30 – stora salen)

 

DJ-MARATON
(lördag 9 juni, 22.00 – bistron)

Vi har bjudit in ett gäng coola Malmö-brudar som kör stafett med skivorna i Dj-båset! Skilla, Cecilia Nordlund, Lotta Wenglén, Mattis, Emma Knyckare, Josefin Johansson, Sofie Karlberg (Dalaplan) kör sina favoritlåtar i bistron under två & en halv timmar, kom och dansa loss!


DESSUTOM:

Humor:
(lördag 9 juni, 19.30 – stora salen)

EMMA KNYCKARE och JOSEFIN JOHANSSON
Emma Knyckare, standup-komiker och programledare i Tankesmedjan i P3, och Josefin Johansson, standup-komiker och musikartist, gör tillsammans ett specialframträdande bara för festivalen!

Föreläsning:
(lördag 9 juni, 15.15 – spegelsalen)

“IDOL ELLER INTEGRITET” av Lovisa Negga
Artisten Lovisa Negga berättar om hur det är att stå upp för sig själv i musikbranschen. Föreläsningen berör frågan huruvida man kan vara artist utan att kompromissa med sina värderingar.

Barnteater:
(lördag 9 juni, 14.30 – spegelsalen)

“En ovanligt vanlig dag”- sångsaga för de yngre barnen, av och med Line Janson och Sara Glassel. (14.30 den 9 juni. 20:- per person om du inte har festivalarmband)
I sångsagan En Ovanligt Vanlig Dag får vi följa med de två bästa vännerna Line och Sara när de undersöker vardagens små under. En klingande historia om vardagliga stordåd och superviktiga bagateller.

Paneldebatt:
(lördag 9 juni, 16.00 – stora salen)

HUR FÅR VI EN JÄMSTÄLLD MUSIKSCEN? moderator: Malin Nordström
Under 6 månader har Ladyfest Malmö räknat de största musikscenerna i Malmö och överlag har det varit mindre än 20% kvinnor på scenerna. Hur går vi vidare nu? Vi har bjudit in bokare och andra för att diskutera problematiken och lösningarna.

Filmvisning:

RåFILM: Upp till dans! – filmen om Klas-Ingelaz
(lördag 9 juni, 19.55 – spegelsalen)

Denna andra film i Möllanantologin från RåFILM handlar om det queera dansbandet Klas-Ingelaz. Under två år följde RåFILM med storbandet på repor, turnéer och backstage medan de delade med sig av sina tankar om musik, normer och vikten av att följa sitt hjärta och att göra det som känns kul. Från trånga scener på Punk Illegal, med ravepaus på bensinstationer i Norrland, till stora scenen i Kungsträdgården på Pride får ni höra många låtar att sjunga med och dansa till!

DORIS THE MOVIE
(lördag 9 juni, 17.30 – spegelsalen)

Åtta kortfilmer producerade enligt Dorismanifestet, sammanklippta till långfilmen ”Doris”. Filmen är en mix av animation, action, drama och nycirkus med snälla, engagerade och elaka kvinnor i alla huvudrollerna. En film av, med och om kvinnor.

Fotoutställning:
(lördag 9 juni – foajén)

med JOSEFIN PERSSON

CCR Rollerdisco
(lördag 9 juni, 22.00 – spegelsalen)

Sveriges största och bästa Roller Derby-lag gör om spegelsalen till Rollerdisco! Temat för kvällen är Midsummer Murders, var beredd på dockor, blod och snygga moves på rullskridskorna!

Infobord:
(lördag 9 juni)

HALLONGROTTAN, POPKOLLO & MALMÖS FEMINISTISKA NÄTVERK

Försäljning från Hanna’s sister är ett freak.

 

På lördagskvällen avslutar vi dessutom med festernas fest
tillsammans med Crime City Rollers!!!