LADYFEST 2011 – FESTIVAL 15-16 APRIL

 

I april är det dags, Ladyfest Malmö går av stapeln och hela Malmö kommer explodera av kärlek och kultur! Vi har två fullspäckade och helt fantastiska dagar att se fram emot, med både musikartister, barn- och improteater, stand up och filmvisning från kvinnliga upphovsmakare.

FREDAG 15 APRIL PÅ INKONST
Ladyfest Malmö skapar tillsammans med Nya Alliansen det bästa dansgolvet Malmö någonsin har skådat. Våra grymma djs kommer servera det bästa och du kan se fram emot DANS DANS DANS! Entré 60 kr, inget förköp.

Första dagen på Ladyfest Malmö och vi river igång med tre peppiga dj-akter som kommer skaka din värld! Den eminenta dj-duon DJ Yrla & Karolinek (GBG) värmer först upp dansgolvet till helt nya nivåer – ingen kommer kunna stå still och alla lär få hångla!

Malmös galnaste klubbkid och rappare Ana Rab a.k.a. Gnucci Banana blandar hiphop med dancehall och bastung klubbmusik. Hennes liveshower är något utöver det ordinära och vi är säkra på att just denna akt är precis vad du behöver en fredag i april.
Sist men absolut inte minst har vi hämtat hem den numera Berlinbaserade La Fleur för att visa Inkonst var skåpet ska stå. Hon har lett P3 Dans, är en del av dj-duon Housewives och vi skulle kunna rada upp ytterligare en miljon anledningar till varför ni bör komma och dansa när hon spelar sitt set. Men vi litar på er goda smak, så vi ses på dansgolvet.
Läs vår intervju med DJ Yrla & Karolinek här.

 

 

LÖRDAG 16 APRIL PÅ PALLADIUM
Heldag på Palladium från klockan 13 med musik, film, workshops, debatt, teater och galet mycket andra fantastiska akter du inte får missa.

Biljetter kan du köpa HÄR.
Entré
150:- (ord.)
110:- (student)

Ta med barnen till Ladyfest, de allra minsta är inbjudna till teater. Camilla Ruud gästar Ladyfest med teaterföreställningen Lilla Anna leker med bollar som innehåller musik, sång, lek, färg och form. Gjord för barn mellan 2-5 år men fin och rolig att se för hela familjen. Entré endast till barnteatern 60 kr (barn gratis)

 

 

Från Olika förlag kommer Karin Salmson och tar med sig ett fantastiskt bokbord med böcker fria från förminskande stereotyper, under parollen OLIKA barn – lika värde.

På stora scenen kommer Liv Strömquist som är Malmöfeministen ingen kan ha missat. Vi älskar hennes slagkraftiga serier och är stolta över att hon kommer och läser sin senaste serie hos oss.

 

Moa Svan är rolig så det förslår och rapp i mun som få. Vi känner henne som radiopratare i program som P3 Homo, Kyss min plysch och Morgonpasset. På Ladyfest kommer Moa genom sin stand-up kittla skrattmagarna med sin briljanta humor. Läs vår intervju med Moa Svan här.

 

Skambyrån gästar Ladyfest Malmö o ch ger oss tillfälle att tillsammans skämmas och skratta åt vår gemensamma tonårsångest. Du får följa med på en tragikomisk tidsresa, när vuxna människor delar med sig av sina texter om första kyssen, första fyllan och jobbiga syskon, alla skrivna när det begav sig.

 

Ladyfestfavoriterna Banditimpro är teaterimprovisationens mästare och efter hård konkurrens vinnare av Battle Royal – Teatersportsturneringen 2011 som ägde rum på Bastionen i februari. Ingen föreställning är den andra lik och med hjälp av publiken blir resultatet alltid oväntat och otroligt underhållande.

 

Anna von Hausswolff
Ladyfest får celebert besök av kvinnan med Rösten. Det är gåshud och magonts-bra när Anna sjunger. Vi är stolta över att hon vill komma och spela hos oss och ser fram emot henne tillsammans med flygeln.

Det göteborgsk a bandet Hunt balanserar mellan hopp och förtvivlan, postrock och atmosfärisk emo. Låtarna är tillbakadragna och exploderande på samma gång. Det är musik som greppar tag, melodier som klamrar sig fast och låtar man hoppas aldrig tar slut.

Workshops
För dig som inte bara vill titta och lyssna har vi fixat workshops där du kan testa på både breakdance och att DJ:a.

Breakdance med en av de bästa dansarna i Malmö, Melinda Jakobsson visar upp och lär ut några enkla moves som du kan imponera med på dansgolvet.

Klart din musiksmak är bättre än alla andras. Efter att ha lärt dig grunderna i att dja av väletablerade djn Sofia Söderberg (Forevernevermore, I LOVE! BRENDA WALSH!) blir det lättare att övertyga resten av världen.

Övrigt under dagen
Mitt i minglet i Palladiums foajé kommer vi få ta del av Maria Naidus intima cocktaildans vid sidan av vår absoluta favoritkör Ladyfestkören som förstås kommer finnas på plats för att sjunga sina bästa låtar. I foajén visar även fotografen Julia Lindemalm upp ett urval av sina fantastiska bilder.

Film
Ett urval fina kortfilmer som vi vill att alla ska se kommer att visas. Vi visar bland annat verk av Imri Sandström, Maria Norrman och Amanda Monceau.

Ladyfest Malmö 2011 arrangeras i samarbete med Musik i Syd, Kontaktnätet och ABF Malmö samt med stöd av Malmö stad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>