Vad är Ladyfest?

Ladyfest är ett världsomspännande koncept. Varje grupp bestämmer själva hur de vill lägga upp sitt arbete och vad de vill göra för typ av arrangemang, men alla har samma mål – att ge kvinnor inom kulturlivet lika stort utrymme som män.

Konceptet Ladyfest uppkom i Olympia, WA i USA år 2000. En grupp kvinnor arrangerade en stor festival med ett brett program av musik, seminarier, modevisning, konstutställningar och workshops. Festivalen blev en stor succé, men istället för att själva göra en till festival i Olympia nästkommande år uppmanade arrangörerna andra att starta sin egen Ladyfest.

På bara ett år bildades det flera nya grupper i USA och Storbritannien och sedan dess har konceptet spridit sig över alla kontinenter. Alla nya grupper använder sig av i princip samma koncept som de hade i Olympia, men anpassar det till sin egen stad och miljö. Och det är precis det som är det fina med Ladyfest. En behöver inte fråga någon om lov utan det är bara att ta begreppet och konceptet och sätta igång.

Ladyfest Malmö startade i sin nuvarande form hösten 2010.  2004-2006 fanns en annan grupp fantastiska ladyfestare i Malmö, läs mer om dem och deras festivaler här! Mer info om oss som är med idag, kolla in fliken Vilka är Ladyfest Malmö?.

Ladyfest i världen:

Europa
LADYFEST PARISFacebook
LADIYFEST BERLINFacebook
LADYFEST MADRIDFacebook
LADYFEST GÖTEBORGFacebook
LADYFEST BRUSSELSFacebook
LADYFEST DARMSTADTFacebook
LADYFEST SAARFacebook
LADYFEST BRISTOLFacebook
LADYFEST EAST LONDONFacebook
LADYFEST GRAZ

USA
LADYFEST DAYTONFacebook
LADYFEST BAY AREAFacebook
LADYFEST BOSTONFacebook
LADYFEST BOSTONFacebook
LADYFEST MIDWESTFacebook
LADYFEST GR (Grand Rapids, MI)

Känner ni till någon mer? Tipsa oss gärna på ladyfest.malmo(a)ladyfest.se

One Response to Vad är Ladyfest?

  1. Pingback: What’s sex got to do with it? – Gender Equality & The Music Industry | The Emues.com Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>