vad är ladyfest?
Ladyfest startade för fyra år sen i Olympia, USA som en festival arrangerad av kvinnor med kvinnliga konstnärer. Sen dess har det hållits flera Ladyfester över hela världen. Den 1:a maj 2004 var det dags för Malmö att bjuda på en fullspäckad dag av konserter, utställningar och filmvisningar på K3 och Kajplats. Läs mer om ladyfest malmö 2004 här. Tack vare all positiv respons vi fick förra gången, bestämde vi oss för en ny Ladyfest 2005, tillsammans med våra vänner i Sthlm, Gbg och Köpenhamn. I år hoppas vi kunna erbjuda ännu maffigare program.

när, var, hur smäller det?
LÖRDAGEN DEN 11 NOVEMBER på INKONST i Malmö, kl 15 - 03.

Även om Ladyfests artister och arrangörer är tjejer, välkomnar vi alla besökare oavsett kön, ålder och politisk övertygelse!

I år har vi beslutat oss för att inte nöja oss med en stor guldfest utan tänker inleda festivalen med en stor FÖRFEST där alla oavsett ålder är välkomna! 15.00 öppnas portarna för årets guldigaste festupplevelse.

Tyvärr är vi i år tvungna att ha 18 års gräns i dörren, så efter kl 20.00 övergår förfesten i festival med 18 års gräns. Men förtrösta ej! För att ni alla ska kunna njuta av Ladyfest kan vi glädja er med att vi kommer att satsa riktigt hårt på årets förfest.

En biljett till förfesten kostar endast 20 :- och en heldagars biljett kommer att kosta 120:- + förköp (20 kr rabatt för Ladyfestmedlem mot uppvisande av kortet i dörren). Du kan köpa förköpsbiljetter på Kulturcentralen i Malmö. !

varför har vi startat en ladyfest?
I århundraden har kulturscenen dominerats av gubbar och grabbar, trots att världen är proppfull av skitbra kvinnliga konstnärer. Därför drämmer ladyfest näven i bordet och mynnar ut i en hyllning till alla fantastiska kvinnliga artister som hotar gubbväldet.

Efter två års succé koncept är ladyfest redo för någonting nytt. Att leva i ett mansdominerats samhälle där den heteronormativa tvåsamheten står i centrum menar ladyfest kräver mod. Därför har ladyfest beslutat sig för att i år göra världens guldigaste festival där glitter och glamor bara är förnamnet.

Ladyfest tänker i år bjuda in till en modig, svulstig och prålig guldtolkning där festen och glädjen står i centrum för festivalen. Ladyfest vill hylla just dig och härmed införa ett nytt kvalitetsbegrepp, där alla har rätt att uttrycka sig. Låt INGEN tala om för dig att det du gör inte duger!

gbg
sthlm
english
NÄR, VAR, HUR
11/11, Inkonst 3-3

Jag vill ha ladyfests nyhetsbrev!

namn:

mailadress: