071011 Inget ladyfest i malmö 2007
Det blir tyvärr inget ladyfest i malmö 2007

061204 Tack till alla!
Nu när Ladyfest 2006 är över vill vi passa på att tacka alla som hjälpte till att göra den till den guldsprakande tillställning det blev! Tack besökare, artister, funkisar, Inkonst och alla andra!

Nu tar vi sikte på 2007 och vi tycker att Ladyfest borde vara mer än bara en enda dag om året. Vi tycker att fler tjejer borde göra mer grejer, vi tycker att det är lättare om man hjälps åt! Tycker du också det? Hör av dig till ladyfest.malmo@ladyfest.se

Håll regelbunden utkik här på sidan eller anmäl dig till vår nyhetsmail
för fler spännande evenemang i Ladyfest regi.

PS. Snart kommer bilder!

061111 Direktrapport från festen!
Förfesten är kanon och hela inkonst glimmrar i guld!

061111 WOOHAA Justin electra kommer iallfall!
Justin electra kommer iallfalll så nu kan vi vara glada igen. Tiden är dock ändrad, den nya tiden är 22.15 i teatern!

061109 Bättre sent än aldrig!
Nu är programet spikat och nu äntligen kan ni planera er kväll! Tyvärr har Justine Electra ställt in sin spelning, vilket vi är jätte ledsna för. Så i sista minuten var vi tvugna att ändra programet. Men här är det: Vi ses på lördag i guldvimlet!

061109 Johanna Olofsson och Johanna Beckman bokade till förfesten!
Läs mer om allt fantastiskt som händer på förfesten under förfest/distro!

061109 feministiska vikberättelsen
Ladyfests besökare skriver i år en vikberättelse som tar sin utgångspunkt i den feministiska framtidsvison vi alla när och bär. Kom på förfest 15-18 och bidra med din utopi! När festen öppnar igen kl 20 invigs den med en uppläsning av vikberättelsen. Den kommer också att publiceras på www.ladyfest.se i sin helhet.

Under hela festen är krivarverkstaden öppen, här finns pennor, papper och pepp med Johanna Isaksson, feministisk skrivcirkelledare. Skriv vad du vil och ta chansen att få visa up din dikt eller ditt epos på Malmös bästa fest eller posta den i ladytexts låda. Allt som skrivs kommer att läsas igenom och förhoppningsvis ligga till grund för ett ladyfestfanzine!

061108 pimp your outfit på lördag!
Har du ett plagg som känns gammalt och tråkigt? Kom på förfesten och få din outfit pimpad! Ta med dina gamla kläder, lämna in dem hos the ladies och få tillbaka dem som nya! Om detta inte vore nog så kommer vi trycka live screentryck under förfesten, köp ett Ladyfest plagg eller piffa upp din underbyxa med en gulddiamant. OBS! Självkostnadspris.

061106 intervjuer!
Vi bad Stockholms hetaste rappare Mapei, klubbmagnaten Elin Alvemark och den dj:ande journalisten Moa Eriksson att svara på några frågor om allt möjligt. Läs deras svar här.

061025 Fler artister till ladyfest!!
Nu kan vi stoltsera med att ni kommer att kunna dansa er svettiga till den finska dj duons les gillettes mixar och Clara Stars schysta beats! Tag med dansskorna när Ladyfest bjuder upp till tokdans!

061024 Biljettsläpp!
Nu börjar det dra ihop sig till årets fest! Med bara tre veckor kvar till festernas fest tycker vi att det är dags att släppa biljetterna!

Lagom till löning kan du för ynka 130 :- + serviceavgift, köpa en heldagsbiljett till Ladyfest gold. Då får du inträde till både förfest och festen festen. Mellan kl 15.00-03.00 kommer ett hejdundrandes kalas att braka loss på Inkonst och kom ihåg att Du är bjuden! Heldagsbiljetter köper du via Kulturcentralen: www.kulturcentralen.se

För att även du under 18 år ska kunna gå på Ladyfest gold kommer vi att öppna dörrarna redan kl 15.00 på Inkonst och tjuvstarta festivalen med en soft förfest.. Det kostar endast 20 :- att gå på förfest och du löser din biljett till förfesten i dörren. Du som är över 18 år och har köpt heldagsbiljett har självklart inträde till vår förfest!

061018 Nu händer det! Ladyfest Malmö släpper sina bokningar!
Ladyfest Malmö kan stolt presentera att årets festival kommer att gästas av följande artister:

KATHRYN WILLIAMS (uk)
MAPEI (s)
MIKA MIKO (US)
MI AND L'AU (fin/fra)
CALAISA (s)
JUSTINE ELECTRA
MISS VIOLETTA BEAUREGARDE (i)

Som om detta inte vore nog kan vi stoltsera med att ÖFA KOLLEKTIVET (s) kommer med sin föreställning ”Var god tag plats” som spelats för slutsålda hus i Stockholm och Uppsala.

Det bjuds upp till bollfest med BOLLFLICKORNA från Malmö- eller GIRLS WITH BALLS (s) som de även kallar sig.

Direkt från London kommer brudarna med performance akten: THE ADVENTURES IN MENSTRUATING ROADSHOW - CART YOUR CYCLE (uk)

Ni kommer att kunna dansa till fantastiska videoprojektioner signerade VJ IRIS PIERS som kommer direkt från Berlin, träffa den Feministiska Sibyllan från Påarp i toalettkön, läsa DOTTERBOLAGETS (s) serier, lyssna till LOVISA EKLUNDS (s) scenpoesi. Vill ni pusta ut kan ni pyssla med ladyfest, passa på att botanisera bland alla coola distrotjejers grejer, och självklart mycket mycket mera! Håll utskick efter mer info snart på en affisch nära dig. Läs mer om våra artister under rubriken ”på ladyfest”.

061018 Erbjudande till alla ladyfestare; gå tillsammans med en kompis för 85:-/person!
Tillsammans med Inkonst erbjuder Ladyfest sina medlemmar att tillsammans med en kompis se föreställningen: OM DU ÄR REBELL SÅ ÄR JAG REKO

En dokumentär performance av Fia-Stina Sandlund, en av de mest tongivande yngre konstnärerna i vårt land, för endast 85 :-/ person.
Den 24/10 kl 19.00 Inkonst, Teatern, Bergsgatan 29

I "Om du är rebell så är jag reko" öppnar Fia-Stina Sandlund dörren till sin verksamhet och presenterar några av sina bekanta. Föreställningen påminner om ett reportage fast framfört på scen. Dokumentära, förinspelade inslag blandas med dramatiserad text. Handlingen är baserad på samtal mellan Fia-Stina Sandlund och personer som hon har mött i media, konstvärlden och politiska sammanhang.

Ca 1 tim / Av och med: Fia-Stina Sandlund / Consigliere: Gunilla Heilborn / Produktion: Riksteatern/JAM

Entré: 120:- stödmedlem: 95:- ungd t o m 26 år och studenter: 85:-
Biljetter: mejla till ann@inkonst.com och uppge att du är medlem i Ladyfest.
Mer info: www.inkonst.se tel: 040-30 65 97

061013 nya sidan uppe!
Välkommen till ett guldigare ladyfest malmö!

061012 workshop 15/10!
Kom till Möllevångens kvinnokafé på söndag 15/10. Där berättar Ladyfest hur du kan arrangera din egen festival! Kom Kom!/The Ladies

061006 ladyfest försmak
LADYFEST Malmö tar över Smålands Nation, Kastanjegatan 7 i Lund för en natt och ger en försmak av vad vi kan förvänta oss den 11/11 på Inkonst.

På det Storadansgolvet hittar ni Johanna Olofsson, a.k.a J-ol, som är en av Sveriges absolut bästa dj:s. Hon har ett finger med i det mesta som händer i Malmös klubbvärld för tillfället och har en så imponerande
meritlista att vi inte riktigt vet var vi ska börja.Men vi kan lova dig att det kommer att svänga, att du kommer att dansa och att du kommer att önska att musiken aldrig ska tystna.

I T-gången bjuder Captain Blackbeard & the Pirate Wench på något som närmast kan liknas vid en fantastisk performance-akt. Musiken är en skamlös blandnig som spänner från hårdrock till eurodisco med ett stenhårt och lätt pompöst anslag, själva bär de utstyrslar som får dig att vilja vråla Femton gastar på död mans kista innan du kastar dig in på det sjövilda dansgolvet. Frågar man dem själva så svarar de att det handlar om ett möte mellan piratrock och vampyrrock, kom och bilda dig en egen uppfattning!

Om detta inte vore nog så kör vi livegraffiti, där Cajsa från Malmö målar en helvägg under kvällen. Hon drar igång 22.00, så kom i tid för att se konstverket växa fram. Du står inomhus i värmen med ölen och musiken och njuter av streetart när den är som bäst!

Dessutom möter du vår alldelse egna Feministisk sibylla som direkt från Påarp spår dig helt gratis och ger dig vägledning ut ur könsmaktsordningen...

Glöm för tusan inte lotteri med vinst varje gång! Kan det bli bättre?

Har ni frågor?
Ring Smålands Nation 046-12 06 80
Maila ladyfest.malmo@ladyfest.se

060922 möte 23/9!
Är du nyfiken på ladyfest? Skulle du vilja vara med? Har du kompisar som vill komma? Då är ni hjärligt välkomna till vårt stormöte på lördag 23/9. Klockan 12.45 möts vi utanför falafelkiosken på Karlskronaplan. Kom vettja! /The Ladies

060918 vi är på gång!
Håll ut, ny hemsida är på väg!

060606 ladyfest 06 är på gång!
Nu är det bestämt! Det blir festival! Vill du vara med och arrangera? Skynda skynda och skicka ett mail till ladyfest.malmo@ladyfest.se

060129 ladytext, heroines och tips upplagda!
I väntan på att en ny festival eventuellt kan komma att planeras har vi lagt upp lite nya grejer på sidan. Bland annat kan ni ta del av Ladyfest heroines - hjältinneberättelser från några av er - och Ladytext - Ladyfests egna gratistidning som nu finns på hemsidan i nedladdningsbart pdf-format. Dessutom finns lite tips på aktiviteter om ni surfar in på film-, konst-, musik-, text- och modegruppernas egna sidor. Vi ses på Skåne social forum (obs - ändrad tid till kl 14.40-17.30)!

060125 ladyfest deltar i Skåne social forum!
Som en del i Skåne social forum gästar Ladyfest Malmö Mejeriets café "söndagssoppan" den 5 feb, mellan kl 14.40-17.30 (obs - ändrad tid!). Det som händer då är att Gisela - som uppträdde på Ladyfest 2004 - kommer att spela, Dotterbolaget ordnar drop-in-serieteckningsworkshop, det kommer finnas pyssel som pärlplatte- och pinstillverkning, klottercollage och kedjebrevsboksförfattande att hänge sig åt. Dessutom kommer vi att visa delar av aktionsfilmen "Systerskapets år" och några av kortfilmerna från Ladyfest 2005. Kom dit och häng!

060124 foton upplagda från festen!
På allmän begäran har vi äntligen fått upp lite bilder från Ladyfest Malmö, som tog plats den 4 november 2005. Kolla här!

060117 rösta på ladyfest!
Nöjesguiden har nominerat Ladyfest till "Läsarnas egna pris" i kategorin "Årets evenemang". Gå in och rösta på ladyfest på nojesguiden.se - gärna flera gånger!!!!

051110 Aaahhhaa- vilken fest!!
TACK! Tack alla underbara artister, konstnärer, filmare, dj:s, dansare you name it för att ni ville vara med och göra ladyfest till värsta bästa festen. Tusen miljoner tack till alla grymma besökare som hittade till Mejeriet, runt 400 var ni som kom och peppade oss alla till att vilja göra det här igen, och igen och igen... Tusen och åter tusen tack till alla förtjusande kvinnor som har jobbat med ladyfest, vilken jäkla fest vi fixade! Håll utkik efter bilder, kommer snart upp på hemsidan. TACK!

gbg
sthlm
english
NÄR, VAR, HUR
11/11, Inkonst 3-3

Jag vill ha ladyfests nyhetsbrev!

namn:

mailadress: